2020.02.03-15

Örökbe fogadtam egy ovit, Gabala stúdióként regisztráltam bízván a közösség erejében. Sajnos itthon nem sok régi használt játékom van, amivel egy személyben érdemben tudnék segíteni, de bízom benne, hogy a Stúdió, mint közösségi hely, jó lehet adomány gyűjtési pontnak.
Az Ököritófülpösi Gyöngyszem Óvoda a szóban forgó örökbefogadott óvoda.
A kezdeményezésben pénzmozgás nincsen, a felsorolt játékokkal, könyvekkel, tisztítószerekkel tudunk segíteni ennek az óvodának, amit bedobozolunk és elküldjük vagy elszállítunk. Nagyobb volumenű dolog az Óvoda nincslistáján a műanyag fektető ágyak és függöny a csoportszobába, ehhez gyűjtés vagy egy-két jótékonysági eseményre lesz szükség, majd ezt is kitaláljuk, hogyan tudnánk megvalósítani.
Ezt a kezdeményezést nagyon hasznosnak találom, remélem ti is, főleg, hogy gyerekekről van szó.
Első körben az otthoni felesleges, már nem aktuális játékokat, könyveket gyűjtenénk össze!

Nagyon örülünk, ha bármilyen formában hozzá tudsz járulni (akár egy dologgal is) ehhez a kezdeményezéshez.

A kezdeményezésről:
https://www.facebook.com/orokbefogadokegyovit/

Első körben küldöm a részleteket,amit az óvoda vezetője küldött:

“Mit küldjél?
A GYEREKEID JÓ MINŐSÉGŰ, MÁR NEM HASZNÁLT JÁTÉKAIT:
könyvek, társasjátékok, babák, plüssök, hangszerek
nagymozgásos játékok: feleslegessé vált kismotor, tanulóbicikli, roller
KÉZMŰVES ESZKÖZÖK:
papír, olló, ragasztó, ceruza, festék, gyurma
ALAP DOLGOK:
zsebkendő, szalvéta, fogkefe, fogkrém, szappan,
takaró, törölköző, ágy, függöny, terítő,
tisztítószer, fertőtlenítőszer (Florasept, Sanytol)

Az Óvóda “nincslistája”, azaz amire a legnagyobb igénye van:
A régi óvodai fektetőket egy csoportban sikerült kicserélnünk modern, műanyag fektetőre, a kiscsoportban is szeretnénk minél hamarabb kicserélni a régi vasvázas fektetőket.
A függönyeink is cserére várnak. A játékokból soha nem lehet sok, sem a csoportszobai játékból, sem az udvari játékból. Örülnénk olyan ajándéknak is, amelyeket a gyermekek haza vihetnek, legyen az akár édesség, akár valamilyen apróság. Szívesen fogadnánk ruhanemüket, hogy a sok átöltöztetés alkalmából legyen a gardróbunkból miből válogatni. A mindennapi barkácsolás következtében sok eszközt, anyagot használunk, így bármilyen eszközt, anyagot (színes papír, színes ceruza, tempera, ragasztó, karton, mintás papírok, formakiszúró, gyurma) szívesen fogadnánk. Bármilyen tisztítószert, tisztálkodási szert szívesen fogadnánk. A nagyobbak nagyon szeretik a társasjátékokat, a puzzle kirakókat. A mindennapi mozgástevékenység megszervezéséhez szívesen fogadnánk mozgásfejlesztő eszközöket. De bármit szívesen fogadunk, mindennek örülnek a mi gyermekeink. A vendégeket mindig szívesen és szeretettel fogadjuk, fogadják, akár hoz valamit, akár csak énekel, beszélget, vagy foglalkozik velük. “

Hogyan lehet hozzánk eljuttatni a dolgokat?
Mivel nincs recepciós, így csak óra előtt, után tudjuk átvenni az adományokat!

Február 15-én Adományos pilates órát szervezek, egy dobozba tehetitek a részvételi díjat majd, amit a fektető ágyak beszerzésére fordítanánk!

Szeretettel,
Gabala Bogi
06703919820
gabala.egeszseg@gmail.com